Şanlıurfa kent genelinde kamu kurumları ve özel şirketler tarafından yürütülen bitmek bilmeyen altyapı kazıları, yolları kullanılamaz hale getirirken vatandaşların ve sürücülerin tepkisine yol açıyor.
Şanlıurfa, kentin dört bir yanında eş zamanlı ve koordinasyonsuz yürütülen kazı çalışmaları nedeniyle adeta açık hava şantiyesine dönüştü. Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ), Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ve Türk Telekom’un ardından özel internet servis sağlayıcılarının da kazı kervanına katılması, kentteki altyapı kaosunu katladı.
KOORDİNASYONSUZ KAZILAR YOLLARI KÖSTEBEK YUVASINA ÇEVİRDİ
Kurum ve kuruluşların aynı zaman diliminde koordineli hareket etmek yerine sırayla kazı yapması, onarılan cadde ve sokakların kısa süre sonra yeniden bozulmasına neden oluyor. Kazı işlemlerinin ardından yolların eski haline getirilmemesi ve asfaltsız bırakılan noktalar nedeniyle kent içi ulaşımda ciddi aksamalar yaşanıyor.
ÖZEL ŞİRKET KAZILARINA TEPKİ
Öyle ki son günlerde az çok düzelen yolları bu kez de Superonline kazmaya başladı. Özel telekomünikasyon firması Superonline’ın kazı çalışmalarına girişmesi kamuoyunda soru işaretlerine neden oldu. Özel bir firmanın kent genelinde kazı yapmasına hangi şartlarda izin verildiği, hangi kurumun bu çalışmalara onay verdiği ve sürecin nasıl yürütüldüğü merak konusu oldu.


0 Yorum